Byvandring - Grønland og Grønlandskvartalet

Det er klart for en fantastisk interessant byvandring i Grønlandskvartalet hvor vi har vært så heldige at Oslos byantikvar Janne Wilberg forteller og  leder oss rundt. Det er en spennende historie hvordan dette ambisiøse bygningskomplekset kom til etter byutvidelsen i 1859 og Grønland ble innlemmet i Christiania. Området trengte offentlige bygninger og en arkitektkonkurranse ble utlyst. Det skulle bygges en kirke, en skole samt brann- og politistasjon. Wilhelm von Hanno, som var en av de viktigste arkitektene i Norge på 1800-tallet, vant konkurransen i 1865 og byggingen kunne starte.

Vi samles og starter kl. 18.00 fra Helga Helgesens plass (hjørnet av Åkebergveien og Grønlandsleiret). Vi går langs Grønlandsleiret og stopper ved brannstasjonen, kirken og opp Borggata til Fafo-bygget, opprinnelig bygget som Grønland skole, og avslutter ved gamle Deichman.

Vi beregner ca 1,5 time totalt. Vi må ta litt forbehold om mindre endringer underveis og kanskje et par hyggelige overraskelser.

Byvandringen er gratis, men meld gjerne fra til vår sekretær Marte om du blir med. Da får vi en viss ide og kan innrette vandringen deretter. Ta gjerne med familie og venner. Send beskjed til marte.m.ofstad@gmail.com  

Oslo, 15/5 2022/Karin Arnesen, nestleder

 

Detaljer

Dato tirsdag 14. juni 2022
Klokkeslett 18:0019:30
Kalender Hjemmeside-kalender

Sted

Navn Helga Helgesens plass,
Stedsbeskrivelse Hjørnet av Åkebergveien og Grønlandsleiret