Medlemsmøte - "Syndens pøl" og "Dronning av Vaterland"

Vaterland og Fjerdingen er også områder hvor vårt historielag engasjerer seg. Riktignok er bydelene både delvis og helt forsvunnet, men historiene lever videre. 

Zara Vigardt og Geir Tandberg Steigan forteller om et Vaterland og nærliggende Fjerdingen, deler av byen som med rette og urette ble omtalt som en "syndens pøl" i siste halvdel av 1800-tallet. Noen av bydelenes mest beryktede er blant andre "Vaterlands Dronning", Abelone Kristensen, som ble landskjent for sin bordellvirksomhet i 1893 i form av et drap - og den plutselige og noe underlige døden til "Lure-Jens" i Fjerdingens gate 44. Disse er bare to av mange som tilhørte 'det mørke Kristiania' som var det gamle Vaterland og Fjerdingen.

Zara Vigardt er kulturhistoriker med en forkjærlighet for de kriminelles ukjente historier i Vaterland. Geir Tandberg Steigan har i flere år skrevet om arkitekturhistorie og Oslo-historie, og tegner kart til ulike bokprosjekter. Boken hans "Oslo - byens historier fortalt gjennom 53 kart" inneholder hans egne tegnede kart som guider deg gjennom hovedstaden, i fortiden som i nåtiden.

Denne gangen holder vi hus på Asylet, Grønland 12 i 2. etg. Alle (medlemmer og ikke-medlemmer) er velkommen, men det er begrenset med plass i forhold til IKM. Det er gratis, men vi vil gjerne ha noen kroner for kaffe/te og kaker som vi betaler for. Det kan du ordne på selve møtet.

Send påmelding til Marte Marie Ofstad - marte.m.ofstad@gmail.com 

Oslo, 3/5 2022/KA

Detaljer

Dato tirsdag 31. mai 2022
Klokkeslett 18:0020:00
Kalender Hjemmeside-kalender

Sted

Navn Asylet
Adresse
Grønland 28
0188 OSLO