Medlemsmøte og besøk på Brannmuseet

Det blir nytt medlemsmøte 25. oktober, denne gangen på Brannmuseet. Her blir det foredrag og omvisning ved leder Roy Larsen, som har jobbet i brannvesenet i 35 år! i tillegg jobber han en dag i uken som frivillig på Fyrlyskorpset i Urtegata, skriver i fagtidsskrift og spiller trompet. Alle ansatte på Brannmuseet er pensjonerte ansatte fra brann- og redningsetaten og det drives på frivillig basis for å øke kunnskap om brannvern og brannhistorie i Oslo. Vi er så heldige at vi får komme på besøk i den gamle brannstasjonen, så benytt sjansen og bli med!

Museet serverer kaffe og eplekake.

Pris: Det er gratis, men kun plass til 30 personer. Send påmelding til marte.m.ofstad@gmail.com. EGTs egne medlemmer prioriteres fram til 18. oktober, etter dette åpner vi for alle.

Christiania ble selv etter murtvangen ofte hjemsøkt av større og mindre branner. Bydelene Enerhaugen, Grønland og Tøyen fikk sin rikelig andel av disse. Allerede på 1850-tallet ble det imidlertid bygget en egen kombinert brann- og politistasjon i Grønlandsleiret. Mer om dette og noen av ildebrannene i området får du vite om på møtet.

Detaljer

Dato tirsdag 25. oktober 2022
Klokkeslett 18:0020:00
Kalender Hjemmeside-kalender

Sted

Navn Brannmuseet
Adresse
Grønlandsleiret 32
0190 Oso